Harissamajonnäs
Harissa är en utmärkt smaksättare i majonnäs! Blanda harissan i färdig majo eller gör din egen, vilket är förvånansvärt enkelt. Servera majon som dipp till pommes frites eller som sås i en falafelwrap. Eller varför inte som dressing i en burgare? Receptet ger 4 portioner som tillbehör.
![](/storage/3D673B81AA12DF760F59B57364CCFE16668E09D3741FF5EEB77AE599945358EC/123a8ed8ed63494a93550f0868227750/786-786-0-jpg.Jpeg/media/2e04db403cba4e748c7db30213d3cb9d/Harissamajonn%C3%A4s.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
1 st
ägg
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1-2 msk
Sevan Harissa
½ tsk
salt
1 ½ - 2 dl
rapsolja
Gör såhär
1. Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med en stavmixer i en smal mixerbunke. Häll i rapsoljan i en tunn stråle och mixa tills majonnäsen fått en fast konsistens.
2. Blanda i 1 msk harissa och smaka av. Tillsätt mer om du önskar en starkare majonnäs.