Harissarostade kikärtor med sesamfrön och myntayoghurt
I den här rätten uppstår en härlig kontrast mellan de matiga och harissaheta kikärtorna, den krispiga salladen och svala myntayoghurten. Den passar perfekt som förrätt eller tillsammans med grillat.
![](/storage/08EE411BF59CEA0D4D4265AD2FC84985C7A740E95372DAD3D077027E5C8409E5/a61aac0e281c42bfbe91d91a7b4f5018/786-786-0-jpeg.Jpeg/media/9c85eeef499c4e16997dbd1f7d3d0eb1/Rostade_kika%CC%88rtor-1024x1024.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
½ msk
olivolja
1 tsk
Sevan Harissa
1 ½ msk
sesamfrön
2 krm
salt
2 dl
turkisk yoghurt
½ kruka
mynta
1 tsk
honung
salt och svartpeppar
2 st
hjärtsallad
Gör såhär
- Kikärtor: Sätt ugnen på 200 °C. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke. Blanda ner olivolja, harissa, sesamfrön och salt. Blanda runt ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 15–20 minuter.
- Myntayoghurt: Hacka mynta. Blanda i en skål tillsammans med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj salladen och riv av alla blad. Smeta ut myntayoghurt på varje tallrik och lägg över salladen och de harissarostade kikärtorna.