Harissarostade kikärtor med sesamfrön och myntayoghurt

I den här rätten uppstår en härlig kontrast mellan de matiga och harissaheta kikärtorna, den krispiga salladen och svala myntayoghurten. Den passar perfekt som förrätt eller tillsammans med grillat.

Ingredienser

Portioner: 4
1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
½ msk
olivolja
1 tsk
Sevan Harissa
1 ½ msk
sesamfrön
2 krm
salt
2 dl
turkisk yoghurt
½ kruka
mynta
1 tsk
honung
salt och svartpeppar
2 st
hjärtsallad

Gör såhär

  1. Kikärtor: Sätt ugnen på 200 °C. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke. Blanda ner olivolja, harissa, sesamfrön och salt. Blanda runt ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 15–20 minuter.
  2. Myntayoghurt: Hacka mynta. Blanda i en skål tillsammans med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och riv av alla blad. Smeta ut myntayoghurt på varje tallrik och lägg över salladen och de harissarostade kikärtorna.