Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Harissarostade kikärtor med sesamfrön och myntayoghurt

Harissarostade kikärtor med sesamfrön och myntayoghurt

Ingredienser
1 frp Konserverade kikärtor
1/2 msk Olivolja
1 tsk Harissa
1 1/2 msk sesamfrön
2 krm Salt
2 dl Turkisk yoghurt
1/2 kruka Mynta
1 tsk Honung
Salt och svartpeppar
2 st Hjärtsallad
Gör så här
  1. Kikärtor: Sätt ugnen på 200°c. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke. Blanda ner olivolja, harissa, sesamfrön och salt. Blanda runt ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 15–20 minuter.
  2. Myntayoghurt: Hacka mynta. Blanda i en skål tillsammans med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och riv av alla blad. Smeta ut myntayoghurt på varje tallrik och lägg över salladen och de harissarostade kikärtorna.
Ingredienser
1 frp Konserverade kikärtor
1/2 msk Olivolja
1 tsk Harissa
1 1/2 msk sesamfrön
2 krm Salt
2 dl Turkisk yoghurt
1/2 kruka Mynta
1 tsk Honung
Salt och svartpeppar
2 st Hjärtsallad
Gör så här
  1. Kikärtor: Sätt ugnen på 200°c. Skölj kikärtorna och lägg i en bunke. Blanda ner olivolja, harissa, sesamfrön och salt. Blanda runt ordentligt och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugn ca 15–20 minuter.
  2. Myntayoghurt: Hacka mynta. Blanda i en skål tillsammans med turkisk yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skölj salladen och riv av alla blad. Smeta ut myntayoghurt på varje tallrik och lägg över salladen och de harissarostade kikärtorna.

Glöm inte att köpa hem: