Harissatofu med limeris

En marinad på het och smakrik Tunisisk Harissa får din tofu att nå nya höjder. Servera den direkt från spisen tillsammans med ett limedoftande basmatiris. Kanske en ny favorit

Ingredienser

Portioner: 4
Limeris:
3 dl
Sevan Basmatiris
1 st
Lime
Salt
Harissatofu:
500 g
Röd linstofu, eller vanlig tofu
0,5-1 dl
Majsstärkelse
2 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Rapsolja
1 msk
Sevan harissa
1 tsk
Sevan dadelsirap
Rapsolja till stekning
Till servering:
2 st
Avokado
Färsk koriander
Dippsås, valfri

Gör såhär

 

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. När riset kokat klart, rör ner skalet och saften från limen i kastrullen och låt riset stå under lock i ca 15 min.

 

2. Torka av ev överflödig vätska från tofun med hushållspapper. Skär eller bryt tofun i mindre bitar. Lägg tofun i en bunke tillsammans med majsstärkelse och blanda om tills alla sidor av tofun är täckt med majsstärkelse.

 

3. Harissaglaze: Riv vitlök och blanda i en liten skål tillsammans med rapsolja, harissa, dadelsirap och salt.

 

4. Hetta upp rikligt med rapsolja i en stekpanna och stek tofun ca 10 min eller tills den blivit gyllenbrun. Vänd ner harissaglazen över tofun och rör om och stek ytterligare någon minut.

 

5. Servera limeriset och harissatofun med skivad avokado, färska korianderblad och valfri dippsås.