Helkorn med gröna linser, rödbetor och za’atardressing
Helkorn Vete är både matigt och nyttigt och med en god nötig smak. Perfekt att blanda ned i en ljummen sallad smaksatt med örtig och syrlig Za’atardressing Tänk på att vetet behöver blötläggas ca 8 timmar innan kokning.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Blötlägg och koka helkorn och gröna linser enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka rödbetorna hela med skal, ca 30–45 minuter eller tills de blivit lagom mjuka. Häll av kokvattnet och låt svalna en aning. Dra av skalet med en kniv och skär rödbetorna i ca 2x2 cm stora bitar.
3. Rostad svartkål: Sätt ugnen på 150°c. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper. Massera in olivoljan på svartkålsbladen. Sprid ut bladen på plåten så att de inte överlappar varandra. Strö över flingsalt. Rosta svartkålen i ugnen i ca 10–15 minuter, tills de blivit krispiga.
4. Za’atardressing: Blanda olivolja, citronsaft, za’atar och salt i en liten skål. Blanda helkorn, gröna linser och za’atardressing i en bunke.
5. Smula fetaosten. Hacka mandlar och persilja.
6. Lägg helkornsblandningen i botten av varje tallrik. Lägg över kokta rödbetor. Strö över smulad fetaost, hackade mandlar och persilja. Dekorera varje tallrik med två blad rostad svartkål.