Hummus bil lahme

Här har du en tallrik med sammetslen hummus, kryddig lammfärs och härligt rostade pinjenötter. Denna traditionella rätt från Mellanöstern fungerar såväl som lunch som middag, alternativt som förrätt. Lammfärsen kan bytas ut mot en annan, valfri färs. Servera gärna ett gott bröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
2 msk
pinjenötter
½ kruka
persilja
2 st
vitlöksklyftor
250 g
lammfärs
1 ½ msk
Sevan Sju kryddor
smör till stekning
2 frp (à 275 g)
Sevan Hummus Original
salt
Till servering:
bröd

Gör såhär

1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan fram till servering. Hacka persilja.

 

2. Riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör. Tillsätt vitlöken och Sju kryddor och fräs någon minut. Lägg ner lammfärsen och stek ca 10 min. Smaka av med salt.

 

3. Lägg upp hummus på en stor tallrik. Lägg på lammfärsen i mitten av hummusen, toppa med pinjenötter och persiljan. Servera med ett gott bröd.