Hummus i brödskål

Ett kreativt och lekfullt sätt att servera din favorithummus! I den krispiga brödskålen gömmer sig en krämig hummus som toppas med kikärtor, olivolja och sumac – perfekt att njuta av tillsammans med den ätbara skålen.

Ingredienser

Portioner: 4
1 st
Libanesiskt tunnbröd
2 msk
Olivolja
1 förp
Sevan Hummus Original 275 g
Topping:
1/2 dl
Sevan Kokta Kikärtor
Olivolja
1 nypa
Sevan Sumac

Gör så här

 

1. Brödskål: Sätt ugnen på 175°C. Lägg brödet i en ugnsform med kanter, ca 22 cm i diameter. Tryck ned brödet ordentligt i formen och pensla med olivolja. Grädda i ugn ca 10 min, tills brödet är gyllene och har blivit krispigt. Låt svalna.

 

2. Lägg brödskålen på ett fat och fyll det med hummus. Toppa med kikärtor, olivolja och en stor nypa sumac. Ät skålen och hummusen genom att bryta av kanterna på brödet och doppa i hummus.