Hummus med dukkah och tunnbrödschips
Dukkah är en egyptisk kryddblandning som passar ypperligt med hummus. Dippa med tunnbrödschips och det blir mums. Krämigt och knaprigt i en härlig kombination! Receptet ger 4 portioner som tillbehör.
![](/storage/3A7DDFC70CE711620C61988CA7AA42BF234F4E904620BCFCFBFF7F72806A6A08/0a79c939d67c47a1a8917c5202826b80/786-786-0-jpg.Jpeg/media/1db6d65a6b644da4a983a7c1e5c04384/hummus%20med%20dukkah%20och%20tunnbr%C3%B6dschips.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Dukkah: Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Rosta därefter sesamfröna och till sist kryddorna. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med flingsalt och mixa lätt med en stavmixer.
2. Tunnbrödschips: Sätt ugnen på 150 °C. Pensla brödet med olivolja på båda sidor, strö över salt och klipp eller skär brödet till ca 10 cm långa remsor. Rosta mitt i ugnen, 10–15 minuter, tills de blivit hårda.
3. Lägg upp hummus på ett fat och toppa med olivolja och dukkah. Servera med tunnbrödschipsen.
Förvara dukkah i en tätslutande burk om det blir något över och använd som topping till andra röror eller rätter.