Hummus med dukkah och tunnbrödschips

Dukkah är en egyptisk kryddblandning som passar ypperligt med hummus. Dippa med tunnbrödschips och det blir mums. Krämigt och knaprigt i en härlig kombination! Receptet ger 4 portioner som tillbehör.

Ingredienser

Portioner: 4
Dukkah:
1 dl
skalade, osaltade pistagenötter
½ dl
sesamfrön
1 msk
spiskummin
½ msk
korianderfrön
½ msk
fänkålsfrön
½ tsk
flingsalt
Tunnbrödschips:
2 st
libabröd eller annat, valfritt tunnbröd
2 msk
olivolja
salt
Tillbehör:
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
olivolja

Gör såhär

1. Dukkah: Rosta pistagenötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg och börjar dofta gott. Rosta därefter sesamfröna och till sist kryddorna. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med flingsalt och mixa lätt med en stavmixer.

 

2. Tunnbrödschips: Sätt ugnen på 150 °C. Pensla brödet med olivolja på båda sidor, strö över salt och klipp eller skär brödet till ca 10 cm långa remsor. Rosta mitt i ugnen, 10–15 minuter, tills de blivit hårda.

 

3. Lägg upp hummus på ett fat och toppa med olivolja och dukkah. Servera med tunnbrödschipsen.

 

Förvara dukkah i en tätslutande burk om det blir något över och använd som topping till andra röror eller rätter.

Glöm inte att köpa hem