Hummus med jordärtskocka och örtolja
Hummus, rostad jordärtskocka och en smakrik örtolja. En kombo som passar perfekt på mezebordet eller som tillbehör till maten. Passa på när jordärtskocka är i säsong under vinterhalvåret.
![](/storage/523F9DAED3962A850003BCEB81D1C738F9F91BE4C9DEFC0A62953E5A3B99E2E8/f53181aa248d4582a19e24cf065363ac/786-786-0-jpg.Jpeg/media/d2870c26b4ff44ce96590b72d4689f72/sevan_11-2023_hummus-jordartskocka-ortolja.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 2
Ugnsrostad jordärtskocka:
250 g
jordärtskockor
1 msk
olivolja
2 krm
salt
Örtolja
½ kruka
koriander
½ kruka
persilja
½ dl
olivolja
1 st
vitlöksklyfta
½ st
citron (saften)
2 krm
salt
Tillbehör:
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
Gör såhär
1. Jordärtskockor: Sätt ugnen på 220 °C. Skrubba jordärtskockorna och skär dem i bitar. Blanda dem med olivolja och salt och sprid ut på en plåt och stek i ugn ca 10–15 minuter. Känn med en potatissticka om de är klara.
2. Mixa koriander, persilja, olivolja, vitlök, saften av en halv citron och salt med en stavmixer i en bunke.
3. Lägg upp hummus på ett fat och toppa med jordärtskockor och örtolja.