Hummus med rödbets- och belugalinssallad

Sevan Hummus Original passar perfekt i tex bowls och till falafel. Här tillsammans med rödbetor och linser blir det här ett välkommet tillbehör som kan kombineras med både varma och kalla rätter.

Ingredienser

Portioner: 6
400 g
Rödbetor
200 g
Belugalinser
1 msk
Olivolja
1 st
Lime
Salt
1 kruka
Persilja
2 st
Hummus Original 275 g

Gör så här

 

1. Koka rödbetorna hela med skal, ca 30 minuter eller tills de blivit lagom mjuka. Häll av kokvattnet och låt svalna. Skala rödbetorna och skär i ca 1x1 cm stora kuber. 

 

2. Koka belugalinser enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna.

 

3. Blanda rödbetor och linser med olivolja och saften av en lime. Smaka av med salt.

 

4. Finhacka persilja. Lägg upp hummus på ett stort fat och gör ett hål i mitten av hummusen. Lägg rödbets- och linssalladen i hålet. Toppa med hackad persilja precis innan servering.

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM