Hummus med stekt ägg och rostade sesamfrön

En enkel och välsmakande rätt som passar när som helst på dagen – där den silkeslena hummusen, det krämiga ägget och den nötiga smaken från sesamfröna skapar en perfekt balans. Serveras allra bäst med ett gott bröd

Ingredienser

1 förp. 275 g
Sevan Hummus Original
1
Ägg
Smör till stekning
Topping:
1 tsk
Sesamfrön vita
1 tsk
Sesamfrön, svarta
1/2 tsk
Sevan Sumac
1 knippe
Persilja, färsk
Olivolja
Flingsalt

Gör så här

 

1. Topping: Hetta upp en torr stekpanna. Rosta vita och svarta sesamfrön tills de fått lite färg. Låt svalna och blanda fröna med sumac i en liten skål. Finhacka persilja och ställ åt sidan till servering.
 

2. Bred ut hummus i botten av ett serveringsfat. Gärna med ett hål i mitten med plats för ägget.
 

3. Hetta upp en stekpanna med smör. Sänk värmen och knäck i ägget. Stek långsamt på mycket låg värme tills äggvitan stelnat. 
 

4. Lägg ägget över hummusen och toppa med rostade sesamfrön, persilja, olivolja och flingsalt. Servera med ett gott bröd.