Hummusbröd

Det behöver inte vara krångligt att baka bröd! Detta hummusbröd baserat på Sevan Hummus Original rör du snabbt ihop och då det bakas med bikarbonat behöver det inte jäsa. Varför inte överraska någon du tycker om med nybakat bröd till frukost?

Ingredienser

5 dl
vetemjöl
2 dl
havregryn
2 tsk
bikarbonat
1 tsk
salt
1 dl
hasselnötter
1 dl
pumpakärnor
4 dl
filmjölk
1 frp
Hummus Original 275 g

Gör såhär

 

  1. Sätt ugnen på 175°c.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner filmjölk och hummus.
  3. Lägg smeten i en smord, avlång bakform.
  4. Grädda ca 50–60 minuter i nedre delen av ugnen. Ta ur brödet ur formen och låt svalna under en ren kökshandduk.

 

Glöm inte att köpa hem: