Hummuspasta med soltorkade tomater

Har du ont om tid men en hungrig familj som väntar på middagen? Lugn, här är en expressmåltid med mycket smak! Hummus, soltorkade tomater, chili och vitlök ger mycket smak med minimal arbetsinsats. Hummus till pasta är en riktig vinnare: ett protein- och fiberrikt alternativ till mejeriprodukter. Glöm inte att spara lite pastavatten, vilket gör rätten krämigare.

Ingredienser

Portioner: 4
4 portioner
valfri pasta
2 st
vitlöksklyftor
1 st
röd chili
100 g
Sevan Soltorkade tomater i olja
olja till stekning
1 msk
Sevan Tomatpuré
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
2 dl
pastavatten
½ st
citron
1 kruka
basilika
salt och peppar

Gör såhär

1: Koka pasta till 4 personer. 


2: Hacka vitlök, chili och soltorkade tomater. Stek i olja ca 5 min tillsammans med tomatpuré, salt och peppar. Häll i hummus och 2 dl vatten från pastan och rör om. 


3: Blanda ihop såsen och pastan, pressa i citronsaft. Tillsätt ev. mer pastavatten. Toppa med basilika vid servering.