Hummuspizza med kikärtor, citron och basilikaolja

Överraska med en pizza bianco la Sevan. Till detta recept kan du använda färdig pizzadeg eller göra din egen. Grunda med Hummus Original, mozarella, skogschampinjoner och rödlök. Toppa med citron och kikärtor och ringla över en härlig basilikaolja innan servering.

Ingredienser

Pizza:
1 sats
pizzadeg
1 fp
Sevan hummus original
250 g
mozzarella
1
rödlök
1/2
citron
1/2 fp
Kikärtor
1 fp
fetaost
6 st
skogschampinjoner
Basilikaolja:
1/2 dl
olivolja
1 kruka
basilika
1 liten
vitlöksklyfta
1
citron
salt och peppar
Rödkålssallad:
400g
rödkål
1
röd grapefrukt
1/2 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör såhär

1: Basilikaolja: mixa olivolja, basilika, vitlök, salt, peppar, saft och skal från en halv citron med en stavmixer. Ställ åt sidan tills pizzan serveras. 
2: Rödkålssallad: strimla rödkålen tunt. Skär grapefrukten i bitar. Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar och blanda ihop med rödkålen och grapefrukten. 
3: Pizza: kavla ut pizzadegen och bred 1 fp hummus över. Lägg på mozzarellaost, tunt skivade skogschampinjoner och rödlök. Skiva och lägg på citron och toppa med kikärtor. 
4: Grädda i ugn ca 20 min. Efter gräddning, garnera pizzan med fetaost, basilikaolja och basilikablad. Servera rödkålssalladen vid sidan av.