Hummuspizza med kikärtor, citron och basilikaolja

Överraska med en Pizza Bianco à la Sevan. Till detta recept kan du använda färdig pizzadeg eller göra din egen. Grunda med Hummus Original, mozzarella, skogschampinjoner och rödlök. Toppa med citron och kikärtor och ringla över en härlig basilikaolja innan servering.

Ingredienser

Portioner: 4
Pizza:
1 sats
pizzadeg
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
250 g
mozzarella
1 st
rödlök
½ st
citron
½ frp (200 g)
Sevan Kikärtor
1 frp
fetaost
6 st
skogschampinjoner
Basilikaolja:
½ dl
olivolja
1 kruka
basilika
1 liten
vitlöksklyfta
1 st
citron
salt och peppar
Rödkålssallad:
400 g
rödkål
1 st
röd grapefrukt
½ msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
salt och peppar

Gör såhär

1: Basilikaolja: mixa olivolja, basilika, vitlök, saft och skal från ½ citron samt salt och peppar med en stavmixer. Ställ åt sidan tills pizzan serveras. 


2: Rödkålssallad: strimla rödkålen tunt. Skär grapefrukten i bitar. Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar och blanda ihop med rödkålen och grapefrukten. 


3: Pizza: kavla ut pizzadegen och bred ut 1 frp Hummus Original ovanpå pizzan. Lägg på mozzarellaost, tunt skivade skogschampinjoner och rödlök. Skiva och lägg på citron och toppa med kikärtor. Sätt ugnen på 200 °C. 


4: Grädda i ugn ca 20 min. Efter gräddning, garnera pizzan med fetaost, basilikaolja och basilikablad. Servera rödkålssalladen vid sidan av.