Hummuspizza toppad med salami eller rostad paprika

Svårt att komma överens om pizzatopping? I detta recept får alla sin vilja igenom. Pizzan med hummus istället för tomatsås passar lika bra med grönsaker som kött på, och den lagas på precis samma sätt!

Ingredienser

Portioner: 4
4 port (ca 800 g)
pizzadeg
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Soltorkad tomat
300 g
riven mozzarella
6 st
färska champinjoner
skivad salami / Sevan Rostad Paprikafilé
svartpeppar
ruccola
Ugnsbakade tomater:
250 g
cocktailtomater
olivolja
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C. Dela och lägg tomaterna i en ugnsform. Ringla på olja och salta. Baka mitt i ugnen ca 20 min.

 

2. Tryck ut pizzadegen till två stora eller fyra mindre portionspizzor. Klicka hummusen på pizzan och bred ut med en sked så tomaten blandas lätt med hummusen. Strö på osten.

 

3. Putsa och skiva champinjonerna. Låt den grillade paprikan rinna av och skär i skivor.

 

4. Lägg champinjoner på alla pizzor. Fördela paprikan på hälften av pizzorna.

 

5. Grädda enligt anvisning på pizzadegsförpackningen. Eller, om ni har egen pizzadeg, på ca 250 °C tills pizzan har fin färg, ca 5 min. Riktigt bra resultat får man om pizzan gräddas på en pizzasten!

 

6. Lägg salami på hälften av pizzorna. Vrid svartpeppar över alla pizzorna och toppa med ugnsbakade tomater och ruccola.

 

 

Tips: Har ni ingen pizzasten – Sätt in en ugnsplåt strax ovan mitten i ugnen. Värm ugnen till 250 °C. Baka ut pizzorna på bakplåtspapper och dra det över på den heta plåten vid gräddning. Kontrollera noga så pizzorna inte bränns!