Hummustårta med smak av rödbetor, getost och honungskanderade valnötter

Till extra festliga tillfällen passar den här färgsprakande hummustårtan perfekt att servera. Den fylls med Hummus Rödbeta, avokado och getost och toppas med finskivade rödbetor, rädisor och kanderade valnötter. En grönare och hälsosammare variant till den klassiska smörgåstårtan. Receptet ger en tårta.

Ingredienser

Honungskanderade valnötter:
1 tsk
kokosolja
1 msk
honung
salt
100 g
Sevan Valnötter
Smörgåstårta:
1 limpa
danskt rågbröd
3 st
avokado
½ st
citron
2 frp (à 150 g)
Sevan Hummus Rödbeta
200 g
bredbar getost
3 st
sparris
5 st
rädisor
1 st
polkabeta
1 näve
mangold
röd oxalis

Gör såhär

  1. Honungskanderade valnötter: Sätt ugnen på 175 °C. Rör ihop kokosolja, honung och en nypa salt. Häll blandningen över valnötterna och rör om tills alla nötter är täcka med honung. Rosta i ugn ca 10 minuter.
  2. Smörgåstårta: Skiva rågbrödet i fyra bitar på längden. Mosa avokado med saften från en halv citron.
  3. Varva den mosade avokadon, 1 frp rödbetshummus och getosten på ett varsitt lager mellan brödskivorna. Lägg på sista brödskivan och täck hela tårtan med ett tunt lager av 1 frp rödbetshummus med en spatel.
  4. Hyvla remsor av sparrisen med en osthyvel. Skär rädisorna och polkabetan tunt med kniv eller mandolin. Förvara i vattenfyllda burkar i kyl fram till servering.
  5. Precis innan servering: Toppa tårtan med mangold, sparris, rödbeta, rädisor, de kanderade valnötterna och röd oxalis.