Betyg
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Portioner

Hummustårta med smak av rödbetor, getost och honungskanderade valnötter

Hummustårta med smak av rödbetor, getost och honungskanderade valnötter

Ingredienser
1 limpa Danskt rågbröd
3 st Avokado
1/2 st Citron
2 fpk Sevan Rödbets hummus
200 g Bredbar getost
1 näve Mangold
3 st Sparris
5 st rädisor
1 st Polkabeta
Röd oxalis
100 g Sevan valnötter
1 tsk Kokosolja
1 msk Honung
Salt
Gör så här
  1. Honungskanderade valnötter: Sätt ugnen på 175°c. Rör ihop kokosolja, honung och en nypa salt. Häll blandningen över valnötterna och rör om tills alla nötter är täcka med honung. Rosta i ugn ca 10 minuter.
  2. Smörgåstårta: Skiva rågbrödet i fyra bitar på längden. Mosa avokado med saften från en halv citron.
  3. Varva den mosade avokadon, 1 fp rödbetshummus och getosten på ett varsitt lager mellan brödskivorna. Lägg på sista brödskivan och täck hela tårtan med ett tunt lager av 1 fp rödbetshummus med en spatel.
  4. Hyvla remsor av sparrisen med en osthyvel. Skär rädisorna och polkabetan tunt med kniv eller mandolin. Förvara i vattenfyllda burkar i kyl fram till servering.
  5. Precis innan servering: Toppa tårtan med mangold, sparris, rödbeta, rädisor, de kanderade valnötterna och röd oxalis.
Ingredienser
1 limpa Danskt rågbröd
3 st Avokado
1/2 st Citron
2 fpk Sevan Rödbets hummus
200 g Bredbar getost
1 näve Mangold
3 st Sparris
5 st rädisor
1 st Polkabeta
Röd oxalis
100 g Sevan valnötter
1 tsk Kokosolja
1 msk Honung
Salt
Gör så här
  1. Honungskanderade valnötter: Sätt ugnen på 175°c. Rör ihop kokosolja, honung och en nypa salt. Häll blandningen över valnötterna och rör om tills alla nötter är täcka med honung. Rosta i ugn ca 10 minuter.
  2. Smörgåstårta: Skiva rågbrödet i fyra bitar på längden. Mosa avokado med saften från en halv citron.
  3. Varva den mosade avokadon, 1 fp rödbetshummus och getosten på ett varsitt lager mellan brödskivorna. Lägg på sista brödskivan och täck hela tårtan med ett tunt lager av 1 fp rödbetshummus med en spatel.
  4. Hyvla remsor av sparrisen med en osthyvel. Skär rädisorna och polkabetan tunt med kniv eller mandolin. Förvara i vattenfyllda burkar i kyl fram till servering.
  5. Precis innan servering: Toppa tårtan med mangold, sparris, rödbeta, rädisor, de kanderade valnötterna och röd oxalis.