Ingredienser
2 fpk |
Sevan Rödbets hummus |
|
|
Gör så här
Honungskanderade valnötter: Sätt ugnen på 175°c. Rör ihop kokosolja, honung och en nypa salt. Häll blandningen över valnötterna och rör om tills alla nötter är täcka med honung. Rosta i ugn ca 10 minuter.
Smörgåstårta: Skiva rågbrödet i fyra bitar på längden. Mosa avokado med saften från en halv citron.
Varva den mosade avokadon, 1 fp rödbetshummus och getosten på ett varsitt lager mellan brödskivorna. Lägg på sista brödskivan och täck hela tårtan med ett tunt lager av 1 fp rödbetshummus med en spatel.
Hyvla remsor av sparrisen med en osthyvel. Skär rädisorna och polkabetan tunt med kniv eller mandolin. Förvara i vattenfyllda burkar i kyl fram till servering.
Precis innan servering: Toppa tårtan med mangold, sparris, rödbeta, rädisor, de kanderade valnötterna och röd oxalis.
|