Itch - bulgursallad

Itch, även kallad eetch, är en armenisk bulgursallad som påminner om tabbouleh. Skillnaden är att den innehåller mer bulgur och mindre persilja. Den är enkel att tillaga och fantastiskt god!

Ingredienser

Portioner: 4
2 dl
Sevan Fin Bulgur
2 dl
vatten
1 st
gul lök
2 msk
Sevan Tomatpuré
3 st
sivripaprikor
2 st
tomater
100 g
bladpersilja
1 st
citron
salt
olja till stekning
Tillbehör:
2 st
gemsallad

Gör såhär

1. Lägg bulgur i en värmetålig skål. Koka upp vattnet och häll över bulguren. Låt stå tills vattnet absorberats, det tar ca 10–15 min.

 

2. Hacka gul lök och stek i en stekpanna med olja och tomatpuré tills löken blivit mjuk. Blanda bulgur med den stekta löken i en stor skål.

 

3. Kärna ur paprikan och finhacka paprika och tomat. Ta bort de grövsta stjälkarna från persiljan, finhacka resten varsamt.

 

4. Blanda ned paprika, tomat och persilja i bulgurskålen. Smaka av med saft från en citron och salt.

 

5. Skölj och riv av bladen från gemsalladen, ett och ett. Lägg ut bladen på en stor bricka och låt var och en fylla sina salladsblad med itch vid matbordet.