Jordgubbar med granatäppel- och dadelsirap och vispad crème fraiche
Vad är bättre än härligt söta och somriga jordgubbar? De gifter sig dessutom perfekt med syrligheten i den vispade Crème fraichen. Snabbfixat och himmelskt gott

Ingredienser
Portioner: 4
500 g
Jordgubbar
1 msk
Granatäppelsirap
1 msk
Dadelsirap
Till servering
2 dl
Crème fraiche
1 msk
Florsocker
1 krm
Vaniljpulver
Gör så här
1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela dem i halvor eller kvartar beroende på storlek.
2. Blanda granatäppelsirap och dadelsirap i en stor skål. Lägg i jordgubbarna och blanda försiktigt så att alla jordgubbar täcks av sirapen. Låt stå i ca 15 minuter.
3. Vispa crème fraiche fluffig med elvisp tillsammans med florsocker och vaniljpulver i en bunke.
4. Servera de marinerade jordgubbarna med en klick vispad crème fraiche.