Kanderade cashewnötter med dadelsirap

Nästa gång du blir sugen på kanderade nötter förslår vi att du provar cashewnötter med dadelsirap. I vårt kök är detta ett återkommande favoritgodis. Dadelsirapens kolaliknande toner passar perfekt till cashewnötternas gräddiga smak.

Ingredienser

3 msk
strösocker
2 msk
Sevan Dadelsirap
200 g
Sevan Naturella Cashewnötter
½ tsk
flingsalt
½ msk
kokosolja

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 °C. Gör i ordning en ugnsplåt med bakplåtspapper. 


2. Smält socker och dadelsirap i en kastrull under omrörning på låg värme. När sockret lösts upp, tillsätt cashewnötter, flingsalt och kokosolja. Rör runt ordentligt tills alla nötter är täckta av socker och dadelsirap. 


3. Häll över nötterna på plåten och separera med en gaffel.

 
4. Rosta i ugnen ca 10 minuter. Se till att de inte de inte bränns. Separera de som smält i ihop direkt när du tagit ut dem ur ugnen, eller vänta tills de svalnat och bryt isär dem istället.