Kikärtscrêpes

Vill du ha en lite matigare pannkaka? Prova att ersätta en del av vetemjölet med mixade kikärtor i smeten. Lika gott men mer mättande! Servera dem som vanliga pannkakor, med det du gillar bäst.

Ingredienser

Portioner: 4
1 frp (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
5 dl
mjölk
2 ½ dl
vetemjöl
½ tsk
salt
3 st
ägg
smör till stekning

Gör såhär

1. Mixa kikärtorna med hälften av mjölken med en stavmixer i en bunke tills alla kikärtor blivit mixade. 


2. Blanda vetemjöl och salt i en annan bunke. Vispa ner resten av mjölken till en jämn smet. Vispa därefter ner kikärtsmixen och äggen.


3. Hetta upp en stekpanna med smör och stek tunna pannkakor. Servera dem direkt med valfri topping. Vi valde getost, päron, rostade valnötter och honung.

Glöm inte att köpa hem