Kikärtsvåfflor

Våffelsmet med kikärtor – är det möjligt? Självklart säger vi baserat på vår kärlek till kikärtor som råvara och ingrediens! Det ger härligt fylliga och mättande våfflor som passar lika bra med matiga som med söta tillbehör. Receptet ger 10 våfflor.

Ingredienser

3 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
½ tsk
salt
100 g
smör
1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
4 dl
mjölk
2 st
ägg

Gör såhär

1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull.

 

2. Mixa kikärtorna med ca 1/3 av mjölken med en stavmixer i en bunke tills alla kikärtor blivit mixade. Vispa ner resten av mjölken, äggen och smöret. Häll ner mjöl och bakpulver lite i taget samtidigt som du vispar. Vispa till en jämn smet.

 

3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med lite smör precis innan första omgången våfflor ska gräddas. Grädda våfflorna. Servera med valfritt tillbehör.

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM