Krämig harissasill med lime och mynta

Det här är en krämig sill med influenser från Nordafrika. Harissa är en het chilibaserad kryddpasta smaksatt med koriander, vitlök och kummin. Den chilistarka harissan i kombination med lime och färsk mynta ger både hetta och syra. Låt gärna stå i kylskåpet över natten innan servering.

Ingredienser

1 fp
5-minuterssill (420 g)
1 dl
turkisk yoghurt
1 dl
majonnäs
2 tsk
Harissa
1 msk
riven färsk ingefära
1
lime
1
kruka mynta
salt och peppar

Gör såhär

1. Riv ingefäran och skalet från en lime (bara det gröna). Finhacka en kruka mynta. Blanda ihop tillsammans med med turkisk yoghurt, majonnäs, harissa, 
salt och peppar i en bunke. 
2. Häll av sillen och skär den i mindre bitar. Blanda ihop med såsen. Lägg över sillen i en glasburk och ställ i kyl, gärna över natten.