Krämig havregrynsgröt med dadelsirap, äppelkompott och jordnötssmör

Dadelsirap till gröten är en riktig smakförhöjare och lite räcker en lång väg! Toppa med hemkokt äppelkompott med sting från färsk ingefära. En klick jordnötssmör och hackade hasselnötter gör att du håller dig mätt länge.

Ingredienser

Portioner: 2
Äppelkompott:
4-5 st
äpplen
1 msk
riven ingefära
½ dl
vatten
1 msk
honung
1 st
kanelstång
Gröt:
2 dl
havregryn
2 dl
havredryck
2 dl
vatten
½ msk
Sevan Dadelsirap
1 tsk
vaniljpulver
1 krm
salt
Topping:
jordnötssmör
½ dl
hackade hasselnötter

Gör såhär

1. Äppelkompott: Skala, kärna ur och hacka äpplena. Riv ingefära. Koka upp äpplen och ingefära i en kastrull med vatten, honung och kanelstång. Låt puttra ca 15 min, tills äpplena är mjuka.


2. Gröt: Koka upp havregryn, havredryck, vatten, dadelsirap, vaniljpulver och salt i en liten kastrull. Låt puttra ca 5 min, rör om då och då. 


3. Servera gröten tillsammans med äppelkompott och en klick jordnötssmör. Toppa med hackade hasselnötter.

Glöm inte att köpa hem