Labneh med makdous och salta mandlar
Krämig labneh får smakrikt sällskap av Makdous – små inlagda auberginer fyllda med valnötter, paprika och vitlök. Toppat med salta mandlar, olivolja och sumac blir det ett perfekt tillbehör tillsammans med ett gott bröd eller på ett mezebord.

Ingredienser
Portioner: 4
Gör så här
1. Labneh: Blanda yoghurt och salt i en bunke. Lägg en silduk/muslinduk i ett durkslag över en skål, lägg i yoghurten och vik över duken ordentligt. Lägg en vikt på yoghurten (t ex några konservburkar). Låt stå i kylskåp för att rinna av i 12–48 h.
2. Skiva makdous i ca 1/2 cm tjocka skivor. Grovhacka mandlarna.
3. Bred ut labnehn på ett serveringsfat. Lägg över skivad makdous och hackade mandlar. Ringla över lite olivolja och toppa med en nypa sumac. Ät gärna med ett gott bröd eller som ett tillbehör på mezebordet.