Labnehpizza med potatis, svartkål och za’atar

Sugen på att variera din pizzatopping? Det här är en av våra favoriter med inspiration från Mellanöstern – kryddblandningen za’atar och getosten labneh. Za’atar är en timjanbaserad kryddblandning som också innehåller rostade sesamfrön och sumac. Smaken passar bra till bröd i alla dess former. Labnehosten är tillverkad av getmjölk och härligt syrlig.

Skuren Labnehpizza med potatis, svartkål och za’atar

Ingredienser

Portioner: 2
2 st
valfri pizzabotten/deg
1 burk
labnehost (avrunnen vikt 225 g)
1 dl
crème fraiche
100 g
riven västerbottensost (eller annan lagrad hårdost)
3 st
medelstora potatisar
100 g
svartkål
1 st
vitlöksklyfta
smör eller olja till stekning
Sevan Za’atar Aleppo Blend
salt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 225 °C. Skala och skiva potatisen tunt. Koka den i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av vattnet och låt svalna.

 

2. Blanda labnehbollarna och crème fraiche med hjälp av en gaffel i en bunke tills det blivit en mjuk röra.

 

3. Bred labnehröran över två pizzabottnar. Toppa pizzorna med den rivna osten och potatisen. Grädda i ugn ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

 

4. Riv vitlök. Skär svartkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek svartkålen tills den blivit krispig. Lägg i vitlöken mot slutet.

 

5. Toppa de gräddade pizzorna med svartkål och za’atar. Servera direkt.

Glöm inte att köpa hem