Linspannkakor med pumpa, fetaost och turkiska pickles

Visste du att röda linser är en utmärkt bas till pannkakor? Här adderade med både färg och hetta med lite harissa i smeten. Ställ fram tillbehören på bordet och låt matgästerna montera sin egen variant!

Ingredienser

Portioner: 4
Linspannkakor:
2 dl
Sevan Röda Linser, torkade
5 + 3 dl
vatten
½ dl
majsstärkelse
2 msk
Sevan Harissa
1 tsk
salt
smör eller olja till stekning
Picklad rödkål:
400 g
rödkål
3 dl
vatten
2 dl
strösocker
1 dl
ättikssprit
Ugnsrostad pumpa:
1 st
butternutpumpa
1 msk
olivolja
salt
Övriga tillbehör:
1 frp (150 g)
fetaost
1 huvud
romansallat
½ kruka
mynta
½ burk (340 g)
Sevan Turkiska Pickles

Gör såhär

1. Linspannkakor: Blanda linserna med 5 dl vatten och låt stå övertäckt i en bunke i minst 2 timmar.

 

2. Picklad rödkål: Koka upp 3 dl vatten. Blanda vattnet, strösocker och ättiksprit i en värmetålig skål. Hyvla rödkålen med hjälp av en osthyvel till tunna remsor och lägg i skålen med lagen.

 

3. Ugnsrostad pumpa: Sätt ugnen på 225 °C. Skala och kärna ur pumpan. Skär i mindre bitar. Blanda runt med olivolja och salt på en plåt. Rosta pumpan i ugn ca 10–15 min, tills den är mjuk men med lite motstånd kvar.

 

4. Bryt fetaosten i mindre bitar och skär sallad och mynta i tunna remsor och lägg i en skål. Ställ fram burken med turkiska pickles.

 

5. Linspannkakor: Häll av blötläggningsvattnet från linserna och byt till 3 dl nytt vatten. Tillsätt majsstärkelse, harissa och salt och mixa ihop till en jämn smet med en stavmixer.

 

6. Stek fyra pannkakor, en åt gången, ca 4 min på varje sida i en stekpanna med smör eller olja på medelhög värme. Vänd pannkakan första gången när smeten på ovansidan har stelnat så håller den ihop bättre.

 

7. Ställ fram picklad rödkål, pumpa, fetaost, sallad, mynta och turkiska pickles. Låt var och en fylla sin egen pannkaka vid servering.