Ljummen skördesallad med sötpotatisfalafel och koriandermajonnäs
Smakrikt, mättande och fyllt med nyttigheter - denna sallad gör ingen besviken. Rostade grönsaker varvas med quinoa, Falafel Sweet potato & chipotle och en krämig majonnäs smaksatt med koriander. Sötpotatisfalafeln kan bytas ut mot någon annan falafel.

Ingredienser
Gör såhär
1. Koriandermajonnäs: Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med stavmixer i en smal bunke. Tillsätt 1,5–2 dl rapsolja lite i taget under mixningen tills konsistensen blir tjock. Mixa i vitlök och koriander.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Ugnsrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°c. Skär zucchini, fänkål, blomkål
och butternutpumpa i stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och salt.
Stek i ugn 15–20 min.
4. Sallad: Skär tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Lägg åt sidan i en skål tillsammans med mangolden.
5. Stek falafel enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pistagenötterna.
6: Blanda de ugnsrostade grönsakerna med sallad och quinoa i en serveringsskål.
Servera med falafel, hackade pistagenötter och koriandermajonnäs.