Ljummen skördesallad med sötpotatisfalafel och koriandermajonnäs
Smakrikt, mättande och fylld med grönsaker - denna sallad gör ingen besviken! Rostade grönsaker varvas med quinoa, Falafel Sweet Potato & Chipotle och en krämig majonnäs smaksatt med koriander. Sötpotatisfalafeln kan bytas ut mot en annan falafel.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Koriandermajonnäs: Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med stavmixer i en smal bunke. Tillsätt 1,5–2 dl rapsolja, lite i taget, under mixningen tills konsistensen blir tjock. Mixa i vitlök och koriander.
2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Skördesallad: Sätt ugnen på 225 °C. Skär zucchini, fänkål, blomkål och butternutpumpa i stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugn 15–20 min.
4. Skär tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Lägg åt sidan i en skål tillsammans med mangolden.
5. Stek falafel enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pistagenötterna.
6: Blanda de ugnsrostade grönsakerna med sallad och quinoa i en serveringsskål. Servera med falafel, hackade pistagenötter och koriandermajonnäs.