Betyg
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Portioner

Ljummen skördesallad med sötpotatisfalafel och koriandermajonnäs

Ljummen skördesallad med sötpotatisfalafel och koriandermajonnäs

En matig sallad på quinoa, falafel och grönsaker.
Ingredienser
1 st Ägg
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Salt
1,5-2 dl Rapsolja
1/2 kruka Färsk koriander
1 st Vitlöksklyfta
1,5 dl quinoa
1 st zucchini
1 st fänkål
1 st Blomkålshuvud
1 st Butternutpumpa
1/2 msk Olivolja
1 frp Mangold
3 st Morötter
1 frp Sevan Falafel Sweet Potato & Chipotle
1 dl Pistagenötter
Gör så här
  1. 1. Koriandermajonnäs: Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med stavmixer i en smal bunke. Tillsätt 1,5–2 dl rapsolja lite i taget under mixningen tills konsistensen blir tjock. Mixa i vitlök och koriander.
  2. 2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. 3. Ugnsrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°c. Skär zucchini, fänkål, blomkål och butternutpumpa i stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och salt. Stek i ugn 15–20 min.
  4. 4. Sallad: Skär tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Lägg åt sidan i en skål tillsammans med mangolden.
  5. 5. Stek falafel enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pistagenötterna.
  6. 6. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med sallad och quinoa i en serveringsskål. Servera med falafel, hackade pistagenötter och koriandermajonnäs.
Ingredienser
1 st Ägg
1 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Salt
1,5-2 dl Rapsolja
1/2 kruka Färsk koriander
1 st Vitlöksklyfta
1,5 dl quinoa
1 st zucchini
1 st fänkål
1 st Blomkålshuvud
1 st Butternutpumpa
1/2 msk Olivolja
1 frp Mangold
3 st Morötter
1 frp Sevan Falafel Sweet Potato & Chipotle
1 dl Pistagenötter
Gör så här
  1. 1. Koriandermajonnäs: Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med stavmixer i en smal bunke. Tillsätt 1,5–2 dl rapsolja lite i taget under mixningen tills konsistensen blir tjock. Mixa i vitlök och koriander.
  2. 2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. 3. Ugnsrostade grönsaker: Sätt ugnen på 225°c. Skär zucchini, fänkål, blomkål och butternutpumpa i stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och salt. Stek i ugn 15–20 min.
  4. 4. Sallad: Skär tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Lägg åt sidan i en skål tillsammans med mangolden.
  5. 5. Stek falafel enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pistagenötterna.
  6. 6. Blanda de ugnsrostade grönsakerna med sallad och quinoa i en serveringsskål. Servera med falafel, hackade pistagenötter och koriandermajonnäs.