Ljummen skördesallad med sötpotatisfalafel och koriandermajonnäs

Smakrikt, mättande och fylld med grönsaker - denna sallad gör ingen besviken! Rostade grönsaker varvas med quinoa, Falafel Sweet Potato & Chipotle och en krämig majonnäs smaksatt med koriander. Sötpotatisfalafeln kan bytas ut mot en annan falafel.

Ingredienser

Portioner: 4
Koriandermajonnäs:
1 st
ägg
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
dijonsenap
1 tsk
salt
1 ½ -2 dl
rapsolja
1 st
vitlöksklyfta
½ kruka
koriander
Skördesallad:
1 ½ dl
quinoa
1 st
zucchini
1 st
fänkål
1 st
blomkål
1 st
butternutpumpa
½ msk
olivolja
3 st
morötter
1 frp
mangold
1 frp (200 g)
Sevan Falafel Sweet Potato & Chipotle
pistagenötter, rostade och saltade
salt

Gör såhär

1. Koriandermajonnäs: Mixa ägg, vitvinsvinäger, dijonsenap och salt med stavmixer i en smal bunke. Tillsätt 1,5–2 dl rapsolja, lite i taget, under mixningen tills konsistensen blir tjock. Mixa i vitlök och koriander. 


2. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. 


3. Skördesallad: Sätt ugnen på 225 °C. Skär zucchini, fänkål, blomkål och butternutpumpa i stora bitar. Lägg på en plåt och ringla över olivolja och salt. Rosta i ugn 15–20 min. 


4. Skär tunna remsor av morötterna med en potatisskalare. Lägg åt sidan i en skål tillsammans med mangolden. 


5. Stek falafel enligt anvisningarna på förpackningen. Hacka pistagenötterna.


6: Blanda de ugnsrostade grönsakerna med sallad och quinoa i en serveringsskål.  Servera med falafel, hackade pistagenötter och koriandermajonnäs.