Lyxgranola med hasselnötskräm och dadlar

Gör din egen granola med dadlar, hasselnötter och frön. Ett lyxigt recept som är enkelt att baka hemma. Dadelsirapen ger naturlig sötma och granolan blir extra god med hasselnötskrämen. Servera med yoghurt och färska bär till frukost eller mellanmål.

Gör din egen lyxgranola med hasselnötskräm, valnötter, pumpakärnor och Sevans dadlar. Perfekt frukost med yoghurt och färska bär.

Ingredienser

Portioner: 12
Hasselnötskräm:
50 g
Hasselnötter
3 msk
Sevan Dadelsirap
5 msk
Rapsolja
1 msk
Sevan Tahini
2 msk
Kakao
Salt
Granola:
3 dl
Havregryn
2 dl
Dinkelflingor
2 dl
Sevan Valnötter
2 dl
Pumpakärnor
2 dl
Sevan Dadlar

Gör så här

 

1. Rosta hasselnötter i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg.

 

2. Mixa de rostade hasselnötterna i en matberedare till ett fint pulver. Tillsätt dadelsirap, rapsolja, tahini, kakao och salt och mixa ihop allt till en kräm.

 

3. Mät upp havregryn, dinkelflingor, valnötter och pumpakärnor i en stor bunke och rör ihop med hasselnötskrämen. Bred ut på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

 

4. Rosta granolan i ugnen på 175°C tills den fått fin färg, ca 10–15 min. Håll koll under tiden då den lätt bränns.

 

5. Kärna ur och hacka dadlar i mindre bitar. När granolan svalnat, blanda i de hackade  dadlarna. Förvara i en tätslutande burk.