Majs- och jalapeñofritters

Vackert krispiga små fritters som enkelt blir en smakfull höjdpunkt på bordet. Tillsätt jalapeño efter tycke och smak, går bra att både dubbla mängden och utesluta helt. Tips att steka på hög värme för extra frasighet

Ingredienser

Portioner: 4
300 g
Majskorn
2 msk
Sevan grön eller röd jalapeño
1/2 dl
Parmesanost, riven
1/2 dl
Kikärtsmjöl
2 tsk
Majsstärkelse
1/2 tsk
Bakpulver
1 tsk
Salt
Rapsolja till stekning

Gör såhär

 

1. Mixa hälften av majskornen och jalapeño lätt med en stavmixer i en stor bunke, det ska inte bli helt slätt. Blanda ner resten av majskornen, parmesanost, kikärtsmjöl, majsstärkelse, bakpulver och salt. Rör om och låt stå ca 10 min.

 

2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek ca 1/2 dl smet per fritter tills de är krispiga och fått fin färg, ca 2 min på varje sida.

 

3. Servera gärna med bulgur, tahinisås och färsk koriander.