Majs- och kikärtssallad med za’atar, fetaost och lime

En sallad som är både smakrik och läcker. Za’atar är en av de viktigaste kryddblandningarna i Mellanöstern. Tillsammans med lime får vi en härligt syrlig dressing som passar perfekt med sötman från den ugnsbakade majsen.

Ingredienser

Portioner: 4
4 st
Färska majskolvar
2 dl
Sevan kokta kikärtor
1 st
Grön paprika
1/2-1
Grön chili
150 g
Fetaost
1 knippe
Koriander
2 st
Salladskök
Za’atardressing
2 st
Lime
1 msk
Sevan za’atarkrydda
1/2 tsk
Salt

Gör så här

 

1. Blötlägg majskolvarna med blasten kvar i en stor skål eller gryta med vatten ca 30 min.

 

2. Sätt ugnen på 180°c. Baka majskolvarna, med blasten fortfarande kvar, i ugnen ca 25 min. Ta av blasten och låt majsen svalna en aning.

 

3. Skär av majskornen från kolven ner i en stor bunke. Finhacka grön paprika, salladslök och grön chili och blanda ned i bunken med majskornen tillammans med kikärtorna.

 

4. Za’atardressing: Riv ner skalet från den ena limen och saften från båda i en liten skål. Tillsätt za’atarkrydda och salt. Rör ihop dressingen och blanda ner den i majssalladen.

 

5. Smula över fetaost och toppa med korianderblad precis innan servering. Toppa gärna med sumac.