Majs- och kikärtssallad med za’atar, fetaost och lime
En sallad som är både smakrik och läcker. Za’atar är en av de viktigaste kryddblandningarna i Mellanöstern. Tillsammans med lime får vi en härligt syrlig dressing som passar perfekt med sötman från den ugnsbakade majsen.

Ingredienser
Portioner: 4
Gör så här
1. Blötlägg majskolvarna med blasten kvar i en stor skål eller gryta med vatten ca 30 min.
2. Sätt ugnen på 180°c. Baka majskolvarna, med blasten fortfarande kvar, i ugnen ca 25 min. Ta av blasten och låt majsen svalna en aning.
3. Skär av majskornen från kolven ner i en stor bunke. Finhacka grön paprika, salladslök och grön chili och blanda ned i bunken med majskornen tillammans med kikärtorna.
4. Za’atardressing: Riv ner skalet från den ena limen och saften från båda i en liten skål. Tillsätt za’atarkrydda och salt. Rör ihop dressingen och blanda ner den i majssalladen.
5. Smula över fetaost och toppa med korianderblad precis innan servering. Toppa gärna med sumac.