Mannagrynspudding basbousastyle
En len och krämig mannagrynspudding med inspiration från Mellanöstern. Kokos, yoghurt och söt aprikosmarmelad möts i en perfekt balans mellan friskt och fylligt, toppat med krispiga pistagenötter. En enkel men lyxig pudding som passar lika bra till frukost som till mellanmål eller en lätt dessert
Ingredienser
Portioner: 2
2,25 dl
Mjölk
1 krm
Salt
2 msk
Mannagryn
1 dl
Kokosflingor
1 dl
Turkisk yoghurt
Topping:
Sevan Aprikosmarmelad
1 dl
Pistagenötter
Gör så här
1. Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ned mannagryn och låt koka i 1 minut på låg värme. Vispa under tiden. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna en aning.
2. Rör ned kokosflingor och turkisk yoghurt. Dela upp puddingen i två glas, skålar eller burkar. Toppa med aprikosmarmelad. Plasta in och ställ i kyl om den ska sparas till frukost eller mellis.
3. Hacka pistagenötter grovt. Toppa puddingen med nötterna strax innan servering.