Mannagrynspudding basbousastyle

En len och krämig mannagrynspudding med inspiration från Mellanöstern. Kokos, yoghurt och söt aprikosmarmelad möts i en perfekt balans mellan friskt och fylligt, toppat med krispiga pistagenötter. En enkel men lyxig pudding som passar lika bra till frukost som till mellanmål eller en lätt dessert

Mannagrynspudding Basbousa Style – krämig pudding med smak av Mellanöstern

Ingredienser

Portioner: 2
2,25 dl
Mjölk
1 krm
Salt
2 msk
Mannagryn
1 dl
Kokosflingor
1 dl
Turkisk yoghurt
Topping:
Sevan Aprikosmarmelad
1 dl
Pistagenötter

Gör så här

 

1. Koka upp mjölk och salt i en kastrull. Vispa ned mannagryn och låt koka i 1 minut på låg värme. Vispa under tiden. Ta av kastrullen från värmen och låt svalna en aning.

 

2. Rör ned kokosflingor och turkisk yoghurt. Dela upp puddingen i två glas, skålar eller burkar. Toppa med aprikosmarmelad. Plasta in och ställ i kyl om den ska sparas till frukost eller mellis.

 

3. Hacka pistagenötter grovt. Toppa puddingen med nötterna strax innan servering.
 

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM