Marängtårta med jordgubbar, chokladgrädde och dadelsirap
Ingen midsommarafton utan jordgubbar. Här bjuder vi på en snabblagad variant av marängtårta som passar perfekt till midsommar, eller när som!
Ingredienser
Portioner: 7
Chokladgrädde:
4 ½ dl
vispgrädde
3/4 dl
florsocker
3 msk
kakaopulver
375 g
mascarpone
Tårta:
500 g
jordgubbar
3 st
marängbottnar
1 ½ dl
passionsfruktscurd
2 msk
Sevan Dadelsirap
Gör såhär
1. Vispa grädde, florsocker och kakaopulver fluffigt. Vispa ner mascarponen. Låt stå i kyl tills tårtan sätts ihop, precis innan servering.
2. Skölj och rensa jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar.
3. Sätt ihop tårtan precis innan ni ska äta den: Börja med en marängbotten, bred över ett lager passionsfruktscurd, sedan chokladgrädde och avsluta med jordgubbar. Upprepa en gång till. På sista marängbottnen – börja med ett lager chokladgrädde, jordgubbar och ringla över dadelsirap. Servera direkt.