Matiga kikärtsvåfflor

Frasiga våfflor på kikärtor ger en innovativ och upplyftande smakrik twist. Underbart goda som en lätt middag eller som en elegant förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
Våfflor, 10 st
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1/2 tsk
Salt
100 g
Smör
240 g, motsvarar 1 burk (400 g)
Kikärtor
4 dl
Mjölk
2 st
Ägg
1 dl, riven
Västerbottenost
Topping, förslag
Crème fraiche
Skivad avokado
Räkor
Rödklök, picklad i citronsaft
Citronklyftor
Dill

Gör så här

 

1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull.


2. Mixa kikärtorna med ca hälften av mjölken med en stavmixer i en bunke tills alla kikärtor blivit mixade. Vispa ner resten av mjölken, äggen, smöret och osten med en elvisp. Häll ner mjöl- och bakpulverblandningen lite i taget samtidigt som du vispar. Vispa till en jämn smet.


3. Förbered toppingen enligt förslag eller välj dina egna favorittillbehör.


4. Hetta upp våffeljärnet. Grädda våfflorna. Servera med valt tillbehör.

 

GLÖM INTE ATT KÖPA HEM