Matiga kikärtsvåfflor
Frasiga våfflor på kikärtor ger en innovativ och upplyftande smakrik twist. Underbart goda som en lätt middag eller som en elegant förrätt.

Ingredienser
Portioner: 4
Våfflor, 10 st
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1/2 tsk
Salt
100 g
Smör
240 g, motsvarar 1 burk (400 g)
Kikärtor
4 dl
Mjölk
2 st
Ägg
1 dl, riven
Västerbottenost
Topping, förslag
Crème fraiche
Skivad avokado
Räkor
Rödklök, picklad i citronsaft
Citronklyftor
Dill
Gör så här
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Ställ åt sidan. Smält smöret i en kastrull.
2. Mixa kikärtorna med ca hälften av mjölken med en stavmixer i en bunke tills alla kikärtor blivit mixade. Vispa ner resten av mjölken, äggen, smöret och osten med en elvisp. Häll ner mjöl- och bakpulverblandningen lite i taget samtidigt som du vispar. Vispa till en jämn smet.
3. Förbered toppingen enligt förslag eller välj dina egna favorittillbehör.
4. Hetta upp våffeljärnet. Grädda våfflorna. Servera med valt tillbehör.