Muhammara
Muhammara är ett givet tillbehör på mezebordet eller grillmiddagen. Vår Paprikapuré finns i både en mild och en stark variant, välj den starkare om du vill ha mer sting! Eller varför inte blanda dem båda? Valnötterna kan ersättas med solrosfrön. Receptet ger en stor skål Muhammara.
Ingredienser
Portioner: 4
2 dl
Sevan Valnötter
1 ½ dl
Sevan Mild Paprikapuré
1 ½ dl
olivolja
1 st
röd chili
2 st
vitlöksklyftor
1 st
citron
2 msk
Sevan Granatäppelsirap
½ tsk
spiskummin
1 tsk
salt
Gör såhär
1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg. Riv vitlök och skär chili i mindre bitar.
2. Börja med att mixa valnötterna fint med en stavmixer i en mixerbunke. Lägg ner resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills du fått en krämig röra. Toppa gärna med valnötter och lite olivolja vid servering.
Röran håller sig bra några dagar i kylen om allt mot förmodan inte skulle gå åt vi ett tillfälle!