Olivsallad med valnötter och granatäpple / Zeytoon parvardeh

Zeytoon parvadeh är en persisk olivsallad med granatäppelsirap som fungerar som ett tillbehör för alla tillfällen. En härlig kombination av krispiga nötter, syrligt granatäpple, salta oliver och uppfriskande mynta som även blir ett färgglatt inslag på bordet.

Ingredienser

Portioner: 4
200 g
Oliver
1,5 dl
Sevan Valnötter
1/2
Granatäpple
1 klyfta
Vitlök, riven
2 msk
Mynta, finhackad
2 msk
Persilja, finhackad
3 msk
Olivolja
3 msk
Sevan Granatäppelsirap
Salt

Gör såhär

 

1. Rosta valnötterna i en torr stekpanna och finhacka dem. Kärna ur granatäpplet.  


2. Blanda ihop valnötter och granatäppelkärnor tillsammans med övriga ingredienser i en skål. Servera gärna tillsammans med flera andra smårätter eller som en sidosallad.