Öppen lasagne med kantareller, västerbottenskräm, rostade valnötter och brynt smör
Här är en snabbvariant på lasagne som lagas bäst under svampsäsongen. Den kräver ingen tid i ugnen utan sätts ihop direkt på tallriken och är sedan redo att serveras. Kantareller får sällskap av av en lyxig västerbottenskräm, brynt smör och det hela toppas med rostade valnötter.
![](/storage/59B6A8FEAE4295FB326C80ABF89D5B9228A012A1C1548F4F770964DA6089BAB8/fb7b98932bd146b1b795a6dbeea115b3/786-786-0-jpeg.Jpeg/media/4a13758bfb1a45709e998405d5db1ef6/O%CC%88ppen_lasagne-1024x1024.jpeg)
Ingredienser
Portioner: 4
500 g
kantareller
1 st
banancharlottenlök
1 tsk
Sevan Chilliflakes Aleppopeppar
några kvistar färsk timjan
salt
smör att steka i
150 g
Sevan Valnötter
50 g
smör
2 dl
crème fraiche
1 dl
västerbottensost
salt och svartpeppar
4 st
färska lasagneplattor
Gör såhär
- Västerbottenkräm: riv västerbottenost fint. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt.
- Rensa kantareller och skär ev i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Stek lök och kantareller i smör i en stekpanna tills vätskan kokat bort och svampen fått färg. Smaka av med salt, chiliflakes och färsk timjan.
- Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Bryn smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt och luktar karamelligt.
- Koka upp vatten med salt i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna tills de blivit mjuka, ca 4 min.
- Fyll varje lasagneplatta med svamp och västerbottenkräm på ena halvan. Vik över den andra halvan och toppa med rostade valnötter och brynt smör.