Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Öppen lasagne med kantareller, västerbottenskräm, rostade valnötter och brynt smör

Öppen lasagne med kantareller, västerbottenskräm, rostade valnötter och brynt smör

Ingredienser
500 g Kantareller
1 st Banancharlottenlök
1 tsk Chiliflakes
Några kvistar färsk timjan
Salt
Smör att steka i
150 g Valnötter
50 g smör
2 dl Creme Fraiche
1 dl Västerbottensost
Salt och svartpeppar
4 st Färska lasagneplattor
Gör så här
  1. Västerbottenkräm: Riv Västerbottenost fint. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Rensa kantareller och skär ev i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Stek lök och kantareller i smör i en stekpanna tills vätskan kokat bort och svampen fått färg. Smaka av med salt, chiliflakes och färsk timjan.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Bryn smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt och luktar karamelligt.
  4. Koka upp vatten med salt i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna tills de blivit mjuka, ca 4 min.
  5. Fyll varje lasagneplatta med svamp och västerbottenkräm på ena halvan. Vik över den andra halvan och toppa med rostade valnötter och brynt smör.
Ingredienser
500 g Kantareller
1 st Banancharlottenlök
1 tsk Chiliflakes
Några kvistar färsk timjan
Salt
Smör att steka i
150 g Valnötter
50 g smör
2 dl Creme Fraiche
1 dl Västerbottensost
Salt och svartpeppar
4 st Färska lasagneplattor
Gör så här
  1. Västerbottenkräm: Riv Västerbottenost fint. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Rensa kantareller och skär ev i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Stek lök och kantareller i smör i en stekpanna tills vätskan kokat bort och svampen fått färg. Smaka av med salt, chiliflakes och färsk timjan.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Bryn smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt och luktar karamelligt.
  4. Koka upp vatten med salt i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna tills de blivit mjuka, ca 4 min.
  5. Fyll varje lasagneplatta med svamp och västerbottenkräm på ena halvan. Vik över den andra halvan och toppa med rostade valnötter och brynt smör.

Glöm inte att köpa hem: