Öppen lasagne med kantareller, västerbottenskräm, rostade valnötter och brynt smör

Här är en snabbvariant på lasagne som lagas bäst under svampsäsongen. Den kräver ingen tid i ugnen utan sätts ihop direkt på tallriken och är sedan redo att serveras. Kantareller får sällskap av av en lyxig västerbottenskräm, brynt smör och det hela toppas med rostade valnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
500 g
kantareller
1 st
banancharlottenlök
1 tsk
Sevan Chilliflakes Aleppopeppar
några kvistar färsk timjan
salt
smör att steka i
150 g
Sevan Valnötter
50 g
smör
2 dl
crème fraiche
1 dl
västerbottensost
salt och svartpeppar
4 st
färska lasagneplattor

Gör såhär

  1. Västerbottenkräm: riv västerbottenost fint. Blanda i en skål tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt.
  2. Rensa kantareller och skär ev i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Stek lök och kantareller i smör i en stekpanna tills vätskan kokat bort och svampen fått färg. Smaka av med salt, chiliflakes och färsk timjan.
  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna tills de fått färg. Bryn smöret i en kastrull tills det blir ljusbrunt och luktar karamelligt.
  4. Koka upp vatten med salt i en stor kastrull. Koka lasagneplattorna tills de blivit mjuka, ca 4 min.
  5. Fyll varje lasagneplatta med svamp och västerbottenkräm på ena halvan. Vik över den andra halvan och toppa med rostade valnötter och brynt smör.