Pannkakor med hummus och gröna tillbehör

Gör pannkaksfesten till en nyttig måltid som både smakar gott och mättar länge. Byt ut grädden och sylten mot Hummus Original, sallad, avokado, grönt äpple, kikärtor, fetaost och valnötter.

Ingredienser

3 st
ägg
6 dl
mjölk
2,5 dl
mjöl
1 msk
smör
0,5 tsk
salt
1 pkt
Sevan Hummus Original
1 st
grönt Äpple
1 st
avokado
1 påse
småbladig sallad
1,5 dl
rostade valnötter
200 g
fetaost
1 pkt
Sevan kokta kikärtor
1 näve
färska örter
1 st
citron
honung
olivolja

Gör såhär

  1. Vispa/mixa ihop pannkakssmeten, låt stå 30 min i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop kikärtor med sin marinad, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10-15 min.
  3. Vispa i pannkakssmeten och stek pannkakorna på medelhög temperatur i en stekpanna, i lite smör eller olja, tills de blir gyllenbruna. Värm de färdigstekta pannkakorna i ugnen om ni vill servera allt på en gång, eller stek under tiden som ni äter.
  4. Hacka äpple och avokado. Smula fetaost.
  5. Fyll pannkakorna/crêpesen med hummus, sallad, avokado, äpple, kikärtor, fetaost och valnötter. Ringla över lite olivolja, honung och citronsaft. Toppa med lite färska örter!