Pannkakor med hummus och gröna tillbehör

Gör pannkaksfesten till en fräsch måltid som både smakar gott och mättar länge. Byt ut grädden och sylten mot Hummus Original, sallad, avokado, grönt äpple, kikärtor, fetaost och valnötter.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkakor:
3 st
ägg
6 dl
mjölk
2 ½ dl
vetemjöl
1 msk
smör
½ tsk
salt
smör eller olja
Rostade kikärtor:
1 burk (400 g)
Sevan Kikärtor, konserverade
olivolja
Tillbehör:
1 st
grönt äpple
1 st
avokado
200 g
fetaost
1 frp (275 g)
Sevan Hummus Original
1 påse
småbladig sallad
1 ½ dl
Sevan Valnötter, rostade
1 näve
färska örter
olivolja
honung
1 st
citron

Gör såhär

  1. Vispa eller mixa ihop pannkakssmeten, låt stå 30 min i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200 °C. Blanda ihop kikärtor med olivolja, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn ca 10-15 min.
  3. Vispa i pannkakssmeten och stek pannkakorna på medelhög temperatur i en stekpanna, i lite smör eller olja, tills de blir gyllenbruna. Värm de färdigstekta pannkakorna i ugnen om ni vill servera allt på en gång, eller stek under tiden som ni äter.
  4. Hacka äpple och avokado. Smula fetaost.
  5. Fyll pannkakorna med hummus, sallad, avokado, äpple, kikärtor, fetaost och valnötter. Ringla över lite olivolja, honung och citronsaft. Toppa med lite färska örter!