Pärlcouscous med koriander och kyckling

Denna rätt passar till såväl vardag som helg. Kycklingfilé tillsammans med en härlig pärlcouscoussallad - snabbt, enkelt och väldigt gott. En fröjd för ögat, dessutom!

Ingredienser

Portioner: 4
3 dl
Sevan Pärlcouscous
1 kruka
koriander
1 kruka
persilja
½ st
citron
salt
600 g
kycklinglårfilé
2 msk
smör
2 st
vitlöksklyftor
salt och peppar
1 msk
olivolja

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200 °C.


2. Pärlcouscous: Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Finhacka koriander och persilja och lägg i en skål tillsammans med citronjuice, olivolja och salt. Blanda ner pärlcouscousen.


3. Kyckling: Riv vitlök. Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen tillsammans med vitlök tills den fått en fin stekyta. Salta och peppra. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och stek i ugn ca 15 min, tills innertemperaturen är 72 °C.


4. Servera gärna pärlcouscousen och kycklingen tillsammans med sallad och granatäpple.

Glöm inte att köpa hem