Pärlcouscousotto med kronärtskockshjärtan, parmesan och Hummus Grön Ärta

Pärlcouscousotto görs på vår pärlcouscous, vilket är en större form av couscous där grynen har storleken och formen av små pärlor. Den smaksätts med kronärtskockshjärtan, parmesan och Hummus Grön Ärta. Ett spännande alternativ till risotto!

Ingredienser

Portioner: 4
8 dl
grönsaks- eller kycklingbuljong
2 st
schalottenlökar
1 st
vitlöksklyfta
1 st
selleristjälk
3 msk
olivolja
4 dl
Sevan Pärlcouscous
2 dl
vitt vin
1 tsk
flingsalt
1 dl
riven parmesanost
1 frp (150 g)
Sevan Hummus Grön Ärta
1 burk
kronärtskockshjärtan
½ dl
rostade pinjenötter
1 litet knippe
bladpersilja

Gör såhär

  1. Koka upp en kastrull med buljong och sätt sedan på låg värme som håller buljongen varm utan att koka.
  2. Hacka löken, vitlöken och selleristjälken fint. Ta fram en vid kastrull och tillsätt olivoljan. Stek löken och sellerin på låg- eller medeltemperatur ca tio minuter. De ska inte få färg utan bara bli mjuka och genomskinliga. Lägg sedan i vitlöken och pärlcouscousen och rör om ordentligt.
  3. Häll i vinet och rör om. När vinet kokat in, häll i lite av buljongen och rör om då och då tills den kokat in. Upprepa proceduren med buljongen om och om igen tills pärlcouscousen är al dente, det tar ca 25 minuter.
  4. Stäng av värmen när pärlcouscousen är al dente och konsistensen är som en rinnig gröt. Tillsätt salt, parmesanost, Hummus Grön Ärta och hälften av kronärtskockorna.
  5. Lägg upp i portionsskålar och toppa med resten av kronärtskockorna, lite extra riven parmesan, en god olivolja, de rostade pinjenötterna och finhackad bladpersilja.

Glöm inte att köpa hem