Parmesan- och jordgubbssallad med granatäppeldressing

Jordgubbar hör sommaren till och passar perfekt i denna sallad. Sötma från bären möter sälta från parmesanost och syra från granatäppelsirap. Grönsakerna kan varieras utefter vad du har hemma.

Ingredienser

2 st
hjärtsalladshuvuden
1 st
fänkål
1 knippe
sparris
500 g
jordgubbar
1 bit
parmesan
3 msk
granatäppelsirap
1 msk
olivolja
1/2 st
citron
salt och svartpeppar

Gör såhär

  1. Skiva fänkål och sparris tunt med hjälp av en potatisskalare eller mandolin. Skär sallad och jordgubbar i mindre bitar. Lägg på ett stort fat.
  2. Blanda granatäppelsirap, olivolja, saften från citronen, salt och peppar till en dressing. Häll över salladen.
  3. Hyvla bitar av parmesan över salladen precis innan servering.

Glöm inte att köpa hem: