Parmesan- och jordgubbssallad med granatäppeldressing
Jordgubbar hör sommaren till och passar perfekt i denna sallad. Sötma från jordgubbarna möter sälta från parmesanost och syra från granatäppelsirap. Grönsakerna kan varieras utefter vad du har hemma.
Ingredienser
Portioner: 4
2 st
hjärtsalladshuvuden
1 st
fänkål
1 knippe
sparris
500 g
jordgubbar
1 bit
parmesan
3 msk
Sevan Granatäppelsirap
1 msk
olivolja
½ st
citron
salt och svartpeppar
Gör såhär
- Skiva fänkål och sparris tunt med hjälp av en potatisskalare eller mandolin. Skär sallad och jordgubbar i mindre bitar. Lägg på ett stort fat.
- Blanda granatäppelsirap, olivolja, saften från citronen, salt och peppar till en dressing. Häll över salladen.
- Hyvla bitar av parmesan över salladen precis innan servering.