Betyg
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner

Pumpasoppa med harissa, zucchini och tahina

Pumpasoppa med harissa, zucchini och tahina

Ingredienser
1 at Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Riven ingefära
2 msk Harissa
1 tsk Kanel
1 1/2 kg Butternutpumpa
1 liter Vatten
1 tärning Grönsaksbuljong
1 st zucchini
1 dl Pumpakärnor
1 kruka Koriander
Salt och svartpeppar
Tahina
Gör så här
  1. Hacka löken. Riv vitlök och ingefära. Kärna ur och skala pumpan. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
  2. Stek lök i smör eller olja på låg värme i en stor gryta, ca 5 min. Tillsätt vitlök, harissa, ingefära, kanel och stek ytterligare 5 min. Lägg i pumpan de sista minuterna. Häll över vatten och grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av salt och peppar.
  3. Skär zucchini i tunna strimlor, lägg i en skål och ställ åt sidan. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
  4. Häll upp soppan i skålar och ringla över tahina, toppa med zucchinin, pumpakärnorna och koriander precis innan servering.
Ingredienser
1 at Gul lök
3 st Vitlöksklyftor
2 msk Riven ingefära
2 msk Harissa
1 tsk Kanel
1 1/2 kg Butternutpumpa
1 liter Vatten
1 tärning Grönsaksbuljong
1 st zucchini
1 dl Pumpakärnor
1 kruka Koriander
Salt och svartpeppar
Tahina
Gör så här
  1. Hacka löken. Riv vitlök och ingefära. Kärna ur och skala pumpan. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
  2. Stek lök i smör eller olja på låg värme i en stor gryta, ca 5 min. Tillsätt vitlök, harissa, ingefära, kanel och stek ytterligare 5 min. Lägg i pumpan de sista minuterna. Häll över vatten och grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av salt och peppar.
  3. Skär zucchini i tunna strimlor, lägg i en skål och ställ åt sidan. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
  4. Häll upp soppan i skålar och ringla över tahina, toppa med zucchinin, pumpakärnorna och koriander precis innan servering.