Pumpasoppa med harissa, zucchini och tahina

En härligt kryddig, närande pumpasoppa med goda toppings. Perfekt en kall höst- eller vinterdag!

Ingredienser

Portioner: 4
1 st
gul lök
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
riven ingefära
smör eller olja
2 msk
Sevan Harissa
1 tsk
kanel
1 ½ kg
butternutpumpa
1 liter
vatten
1 tärning
grönsaksbuljong
1 st
zucchini
salt och svartpeppar
1 dl
pumpakärnor
Sevan Tahina
1 kruka
koriander

Gör såhär

  1. Hacka löken. Riv vitlök och ingefära. Kärna ur och skala pumpan. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
     

  2. Stek lök i smör eller olja på låg värme i en stor gryta, ca 5 min. Tillsätt vitlök, harissa, ingefära, kanel och stek ytterligare 5 min. Lägg i pumpan de sista minuterna. Häll över vatten och grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer. Smaka av salt och peppar.
     

  3. Skär zucchini i tunna strimlor, lägg i en skål och ställ åt sidan. Rosta pumpakärnor i en torr stekpanna och ställ åt sidan.
     

  4. Häll upp soppan i skålar och ringla över tahina, toppa med zucchinin, pumpakärnorna och koriander precis innan servering.