Pyttipanna med Falafel och Rödbetshummus
Svensk husman på nytt sätt där det traditionella blandas med smaker från Mellanöstern. Lättlagat och färgglatt. Önskar du mer hetta, använd istället Sevan Falafelmix Spicy.
Ingredienser
Portioner: 4
Gör såhär
1. Tillaga falafeln enligt anvisningarna på förpackningen men rulla falafeln till lite mindre bollar.
2. Skala potatis och skär i ca 1x1 cm stora kuber. Lägg ner kuberna i en bunke med vatten. Skala och skär morot i lika stora kuber. Häll av vattnet från potatisen.
3. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Stek potatis och morot. Hacka under tiden gul lök och lägg ner den i pannan när potatis och morot börjar mjukna. Stek tills allt har fått fin färg. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner falafeln i pannan.
4. Stek äggen och servera med pyttipannan tillsammans med en klick rödbetshummus. Toppa gärna med lite hackad bladpersilja.