Quesadillas med hummus och guacamole
Mexikansk klassiker fylld med hummus. Snabbt och enkelt för både vardag och fest. Pröva gärna att addera jalapenos i fyllningen för extra sting.
Ingredienser
Portioner: 4
8
Tortillabröd
2 förp
Sevan Guacamole
1 förp
Sevan Hummus original 275 g
150 g
Riven ost
2 msk
Smör
Gör såhär
1. Ta fram två st tortillabröd. Bred ett tunt lager guacamole på ena brödet, bred ett tunt lager hummus på andra brödet. Strö över ca 1/2 dl riven ost över brödet med guacamole. Lägg brödet med hummusen ovanpå osten, med hummusen nedåt. Tryck till en aning så bröden håller ihop. Upprepa med resterande bröd.
2. Hetta upp en stekpanna med smör. Stek bröden ett i taget på båda sidor tills osten smält och de har fått fin färg. Ca 1 min per sida. Upprepa tills alla bröd är stekta.
3. Skär eller klipp bröden i mindre bitar. Servera med resten av guacamolen och hummusen som dipp