Quesadillas med mosad avokado, hummus & mozarella

Hummus i quesadillas är en vinnande kombination. Variera gärna med olika sorters hummus - allt efter tycke och smak. Osten går också att variera beroende på vad som finns i kylskåpet. Servera som snittar, tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

4 portioner:
1 pkt
tortillabröd
1 pkt
Sevan Hummus (valfri sort)
2 st
mozarella
1 kruka
basilika
75 g
små gröna blad (mangold eller spenat)
Avokadoröra:
2 st
avokado
0,5 st
citron
1 tsk
honung
0,5 tsk
chiliflakes
0,5 tsk
salt

Gör såhär

  1. Mosa avokado, tillsätt saften från citronen, honung, chiliflakes och salt. Rör runt!
  2. Skiva mozzarella.
  3. Ta ett tortillabröd, bred ut hummus och avokadoröra. Toppa med basilikablad, små gröna blad (spenat eller mangold) och mozzarellabitar. Lägg på ett till bröd som ett lock. Upprepa till dess bröden är slut.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och stek dina quesadillas på båda sidorna tills de börjar få en gyllenbrun färg. Skär upp i bitar! Ät direkt! Det går också bra tillaga i ugn på 175 grader och på grillen.

Glöm inte att köpa hem: