Quesadillas med mosad avokado, hummus & mozzarella

Hummus i quesadillas är en vinnande kombo! Variera gärna med olika sorters hummus, allt efter tycke och smak. Osten går också att variera beroende på vad som finns i kylskåpet. Äts som snittar, tilltugg eller förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
Avokadoröra:
2 st
avokado
½ st
citron
1 tsk
honung
½ tsk
chiliflakes
½ tsk
salt
2 st
mozzarella
1 frp
tortillabröd
1 frp
Sevan Hummus, valfri sort
1 kruka
basilika
75 g
små gröna blad (mangold eller spenat)

Gör såhär

  1. Avokadoröra: Mosa avokado, tillsätt saften från citronen, honung, chiliflakes och salt. Blanda ihop.
  2. Skiva mozzarellan.
  3. Ta ett tortillabröd, bred på hummus och avokadoröra. Toppa med basilikablad, små gröna blad och mozzarellaskivor. Lägg på ett till bröd som ett lock. Upprepa tills bröden är slut.
  4. Hetta upp en torr stekpanna och stek quesadillasen på båda sidorna tills de börjar få en gyllenbrun färg. Skär upp i bitar och servera direkt. Det går också bra tillaga dem i ugn på 175 °C eller på grillen.

Glöm inte att köpa hem