Rabarberpaj i filodeg

Har du mycket rabarber i trädgården? Prova denna variant på rabarberpaj som görs på filodeg i muffinsformar. Sött, syrligt och frasigt på en och samma gång! Pajen avnjuts bäst ljummen med en kula vaniljglass ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 6
400 g
rabarber
2 msk
potatismjöl
2 msk
strösocker
10 ark
Sevan Filodeg
50 g
smör
6 st
muffinsformar

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 °C. Smält smöret i en kastrull.

 

2. Ansa och skär rabarbern i smala, korta stänger, så de passar i en muffinsform. Blanda dem med potatismjöl och strösocker i en bunke.

 

3. Lägg fem filodegsark ovanpå varandra. Med kortsidan mot dig, vik arken framåt två gånger. Vik sedan en gång åt andra hållet. Klipp eller skär av alla kanter som inte är öppna. Du ska nu ha 30 bitar som är lite större än muffinsformarna. Upprepa med resterande fem ark. Du har nu 60 bitar filodeg.

 

4. Ta fram muffinsformarna, pensla varje bit filodeg snabbt med smör och fyll varje form med 10 st bitar filodeg. Tryck ner degen mot botten så att det finns plats för rabarbern. Upprepa tills filodegen är slut. Jobba snabbt eller täck filodegen med en fuktig handduk så att inte filodegen hinner torka.

 

5. Fördela rabarbern i botten av formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10–15 min. Servera pajen ljummen, gärna med vaniljglass.

Glöm inte att köpa hem